Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása

2018. február 22. 19:26 - hMKornel

Michael Jackson

309-es szoba

michael_jackson_409x640.jpg

Énekes, táncos, zeneszerző, akinek az élete körül számos mítosz leng a mai napig. Melyik igaz és melyik nem? 

  • Fehér bőr: Jackson bőre a legendás Thriller-lemez után kezdett világossá válni, ami miatt általános lett a vélekedés, hogy hormonálisan kezeli magát, hogy kifehérítse a bőrszínét, mert komplexusai voltak afro-amerikai származása miatt. Ezt többször cáfolta, és Oprah Winfrey egyik talkshow-jában több tízmillió nézőnek jelentette be, hogy egy melanin-elégtelenséget okozó ritka bőrbetegségben szenved. Ez okozza a pigmentfoltokat, amelyeket kozmetikai eszközökkel rejt el (emiatt hordott kesztyűt is a jobb kezén). Halála után a boncolás igazolta a betegséget.
  • Gyermekmolesztálások: két molesztálási ügye is volt, az egyik esetében peren kívül megállapodott a szülőkkel, a másikban a bíróság mentette föl a vádak alól. Mindkét esetben a később felnőtt "áldozatok" beismerték, hogy szüleik hatására vallottak Jackson ellen nyereségvágyból.
  • Paróka: Jackson a 80-as években reklámszerződést kötött a Pepsivel, ám az 1984-es kampány rosszul sült el: a felvétel során az egyik színpadi tűzijáték idő előtt robbant, és felgyújtotta Jackson haját – másod- és harmadfokú égési sérüléseket okozva, aminek következtében fejbőrének egyes részein nem nőtt haj többé, amit póthajjal takart el. 

  • Michael Jackson a popkultúra meghatározója, de rajongója volt a társművészeteknek, mint a festészet vagy a film. A Bad című sláger klipjének létezik egy 18 perces verziója, amelynek rendezője Martin Scorsese, és epizódszerepben feltűnik Wesley Snipes is. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása
süti beállítások módosítása