Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása

2018. február 25. 20:45 - hMKornel

Frank Sinatra

310-es szoba

sinatra_442x640.jpg

A crooner szó definíciója Frank Sinatra: férfi énekes, aki többnyire érzelmes dalokat (sanzonokat) ad elő bársonyos hangon. A bársonyos hang azonban nem csak a nőket, hanem a nagypolitikát és a maffiát is foglalkoztatta.

  • Az amerikai olasz közösség büszkesége sosem kapott profi zenei képzést: tehetsége, formaérzéke, perfekcionizmusa – és nem utolsó sorban a divat iránti kifinomult érzéke – vezette el a sikerig.
  • Nehézkes pályakezdésének Hollywood adott igazi lendületet: 1954-ben a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat nyerte el a Most és mindörökké c. filmben nyújtott alakításáért. 
  • Ezután pályája csúcsa következett, és az 50-es években születtek olyan halhatatlan slágerek, mint a New York, New York, a My Way, a Fly Me to the Moon, az I've Got You under my Skin, vagy a Strangers in the Night.
  • Sinatra pályája elismerten az ihletője Johnny Fontane alakjának Mario Puzo és Francis Ford Coppola maffia-trilógiájában, a Keresztapában. A hírhedt lófej-jelenet szintén ehhez az epizódhoz kapcsolódik, azonban az író határozottan cáfolta, hogy ennek az ötlete valós eseményen alapulna. Itt hangzik el a szállóigévé vált mondat is: "Olyan ajánlatot teszek neki, amit nem tud visszautasítani."

  • Frank Sinatra tagja volt a rendkívül sikeres Rat Pack nevű formációnak: A Humphrey Bogart művészbarátaiból alakult spontán baráti társaság Bogart halála után vált szervezett színpadi formációvá, amelynek legfontosabb tagja három, szólóban is már elismert énekes – Sinatra, Dean Martin és Sammy Davis Jr. volt. A Rat Pack jelenetei láthatók többek között a Satchmo's Bar két képernyőjén is. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása
süti beállítások módosítása