Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása

2020. január 21. 19:31 - hMKornel

Bob Dylan

408-as szoba

A XX. század 60-as éveinek beatkorszakát, az ellenkultúrát, a polgárjogi mozgalmakat szimbolizálja Bob Dylan munkája, személyisége. A dalszerző, költő, énekes és hangszeres előadó a rengeteg Grammy-díj mellett a 2016. év irodalmi Nobel-díját is elnyerte – bár a díjátadót kisebb botrány övezte...

  • Zenéje nehezen behatárolható stílusjegyekkel, mert nagyon sok különböző irány hatott rá a folk és blues-zenétől a rockig és jazzig. 
  • Elsők között volt, aki folkdalokat elektromos gitár kíséretével adott elő. Dylan rendszeresen játszik szájharmonikán is. 
  • Dalszövegeinek szinte mindig része a szociális érzékenység, társadalmi problémák ábrázolása. 
  • A Svéd Akadémia 2016-ban ítélte oda Bob Dylannek az irodalmi Nobel-díjat. A döntés meghökkentette az európai közvéleményt, de talán nem annyira, mint magát a díjazottat. Dylan ugyanis hosszú hetekig semmilyen formában nem vett tudomást a megtiszteltetésről, annyira, hogy a bizottság már a döntés visszavonását fontolgatta, és Dylant bocsánatkérésre szólította fel arrogáns közönye miatt. Bár ő később kifejezte örömét és a megtiszteltetést, a díjátadóra végül mégsem ment el, a ceremónián az őt helyettesítő zenész kollégái és az amerikai nagykövet csak kellemetlen pillanatok során át tudták őt képviselni. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása
süti beállítások módosítása