Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása

2020. január 20. 15:20 - hMKornel

Leonard Bernstein

405-ös szoba

Amerikai zenszerző, karmester, zongoraművész. A West Side Story című musical szerzője. Fontos szerepe volt az európai klasszikus zene amerikai népszerűsítésében. Igazi sztáralkat volt, aki elsők között használta ki a média lehetőségeit saját imázsa kialakítására.

    • 1958 és '69 között volt a New York-i Filharmonikusok vezető karmestere. Védjegyévé vált, hogy a koncertek előtt rövid ismeretterjesztő előadásokkal mutatta be a zeneművek hátterét. Később tévéműsorok sokaságában beszélt a zenéről, illetve vendégprofesszorként tartott előadásokat a Harvardon.
    • 1957-ben mutatták be a West Side Story című musicaljét, amely Shakespeare Romeo és Júliájának modern parafrázisa, és a New York-i rivalizáló bandák világába helyezi az eredeti cselekményt. 

  • Bernstein showman-alkatához tartozott, hogy sokszor a koncert ráadását gesztusok és mozdulatok nélkül, csak a szemével "vezényelte" végig. 

  • Bernstein felesége Felicia Cohn Montealegre színésznő volt. Bár nyílt titok volt Bernstein homoszexualitása, csupán halála után nyilatkozott erről nyíltan özvegye, aki szerint Bernstein szexuálisan a férfiakhoz, érzelmileg a nőkhöz vonzódott. 
  • A Bersnteinnek dedikált 405-ös szoba az Aria klasszikus zenei fővédnökének, Fischer Iván karmesternek a kedvenc szobája.
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az Aria Hotel zenészeinek bemutatása
süti beállítások módosítása